bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Architect aan het woord

6 oktober 2022

RoosRos Architecten is druk met de uitwerking van het plan.

Hoe zijn ze te werk gegaan en wat zijn de belangrijkste aspecten in het ontwerp?
Wij vroegen het de architect:

“Belangrijke aspecten in het ontwerpproces waren de herkenbaarheid van iedere woning, karaktervolle details, passend ontworpen op deze plek in Arnemuiden met een eigen Zeeuwse signatuur,” vertelt Ard Flipse, ontwerper bij RoosRos Architecten.
“De woningen van het totale plangebied vormen samen een eenheid in uitstraling door gebruik van dezelfde materialen en detaillering. De woningen langs de doorlopende straten worden uitgevoerd in een donkerrood metselwerk met doorlopende spekbanden, fors uitkragende goten en grote raamopeningen met kozijnen voorzien van karaktervolle roedeverdeling. De levensloopbestendige woningen worden uitgevoerd in wit metselwerk met een plintsteen en accenten in donkerrood metselwerk.
De verscheidenheid is gecreëerd door de architectuurelementen van de jaren ’30 te vertalen in iedere woning. Subtiel maar karaktervol, echt Zeeuws. Zo heeft elk woningtype een eigen signatuur. De verschillende erkers zorgen voor fraaie uitkijkpunten. Topgevels verfraaien de rijwoningen en torenelementen zijn ontworpen op belangrijke hoeken van het plan. Met de architectonische accenten wordt verbinding gemaakt met de groene omgeving van de woningen."

image(6).png
Aansluiting met Hazenburg
"Op stedenbouwkundig niveau is gestreefd naar een vloeiende overgang van de al gerealiseerde woningen in Hazenburg fase I en Hazenburg fase II naar het plangebied. De afwisseling in woningtypologie aan de Slaak wordt doorgezet en aan oostzijde liggen woningen met uitzicht op de groenzone en waterpartij. Op bepaalde posities wordt een accent gecreëerd voor variatie in het straatbeeld en om ontsluitingen te markeren. Om de vloeiende overgang te versterken op architectonisch niveau is aansluiting gezocht met de architectuur van Hazenburg."