bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

de voordelen van een nieuwbouwwoning

6 april 2023

In een nieuwbouwwoning maak jij de keuzes. Je kunt alles naar je eigen smaak kiezen: van de keuken en de badkamer tot een eventuele aanbouw of dakkapel.
Zo weet je zeker dat je van je huis een thuis maakt!

Een aantal voordelen van een nieuwbouwwoning op een rij: 

Lage energiekosten
In een nieuwbouwwoning van Sprinkhof woon je duurzaam. Goed geïsoleerd en gasloos. Resultaat: je betaalt niet voor gas en hebt een lage energienota! Inmiddels is het verschil tussen de verwarmingskosten van nieuwbouw in vergelijking met een oudere woning opgelopen tot gemiddeld zo’n 300 euro per maand. Zo bespaar je met een nieuwbouwwoning op de lange termijn tienduizenden euro’s aan energiekosten!

Comfortabel en duurzaam  
Nieuwbouwwoningen beschikken standaard over vloerverwarming en vaak ook over vloerverkoeling. Dit levert ten opzichte van radiatoren veel voordelen op. Zo is het duurzaam, kostenbesparend en zorgt het voor een betere luchtkwaliteit.  Doordat de vloer ook kan koelen in de zomer heb je het hele jaar door een aangenaam binnentemperatuur.

Onderhoudsvrij
Een fijn idee: in de eerste jaren heb je geen groot onderhoud en kun je rekenen op garanties op veel onderdelen van je woning.

Veiligheid
Het moderne hang- en sluitwerk en de eisen van het politiekeurmerk zorgen ervoor dat de kans op inbraak een stuk kleiner is.

Een frisse start
Tot slot: een nieuwbouwwoning betekent samen met je nieuwe buren en wijkgenoten een frisse start maken in een nieuwe wijk. Hierdoor maak je makkelijk contact met elkaar. Dat schept meteen een band!

lees meer over alle voordelen